TiCuro

Logeeropvang, Crisisopvang &  Ambulante begeleiding

Aan de rand van Bennekom, in een rustige en kindvriendelijke wijk, is TiCuro gevestigd. TiCuro, Italiaans voor  “Ik Zorg voor jou”, is een kleinschalige opvang waar er alle aandacht is voor uw jongere(n) vanaf circa 14 jaar.

Wij bieden logeerplaatsen aan voor kortdurende verblijven, variërend van weekenden tot enkele weken. Dit kan ingevuld worden door bijvoorbeeld ouders die even een adempauze nodig hebben maar ook voor jongeren die met een “kortdurende” uithuisplaatsing (time-out) te maken krijgen en waarvoor plaatsing in een instelling niet de ideale situatie is.

Het is onze doelstelling om een rustpunt te creëren jongeren ( 14 t/m circa 26 jaar) en ouders een uitvalsbasis te bieden om even op adem te komen. Belangrijk voor ons is dat de jongeren, na hun verblijf bij ons, weer naar huis gaan en dat wij met ouders goede contacten kunnen opbouwen zodat wij een vast en betrouwbaar adres kunnen bieden. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat u eerst bij ons langs komt om kennis te maken en de logeeropvang te bekijken. In ons huis zijn 2 slaapkamers met voldoende ruimte zodat de logerende jongeren een “eigen stekje” hebben om zich terug te kunnen trekken.

Bij TiCuro streven wij het “gewone” familieleven na, met rust, humor, stabiliteit, normale huisregels en normale gedragsvormen. Uw jongere wordt door ons begeleid, opgevangen en er wordt naar hun verhalen geluisterd.