Stichting IBASS

IBASS levert begeleiding op maat aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) naar maximale zelfstandigheid. Wij integreren de aspecten zorg, werk en training om dit doel te bereiken.De meest voorkomende vorm van begeleiding die wij bieden is ambulante begeleiding. Een vaste coach voert gesprekken met de cliënt op een locatie waar de cliënt dat graag wil, in de meeste gevallen is dit bij de cliënt thuis maar het kan ook op ons kantoor in Ede.

De coach en cliënt bepalen welke leefgebieden aan de orde dienen te komen. Het kan gaan over de woon- en leefomgeving , financiën, sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en welbevinden, zingeving, werk en activiteiten.

Het voordeel van het voeren van de gesprekken bij de cliënt thuis is dat zaken rondom bijvoorbeeld administratie en post daar aanwezig zijn en opgezocht kunnen worden. Soms is het goed om juist op een neutrale locatie af te spreken om in rust te kunnen praten, bijvoorbeeld als er thuis meerdere gezinsleden aanwezig zijn.

http://www.ibass.nl/